Thuys »

Hoe het begon

Het was de zomer van 2001. Wij logeerden bij Anja de Haan in Fermette Floriheid bij Malmedy. Gewoon even een weekje uitblazen in de Ardennen. Het was toen dat we allerlei boerderijen te koop zagen. We konden onze nieuwsgierigheid niet bedwingen. Wij zagen de aankoopprijzen en wisten dat we dit ook wilden... een eigen boerderij.

Een half jaar lang zochten wij het Internet af en gingen regelmatig ook fysiek op boerderij-jacht. Kastelen, landhuizen, hoeves en boerderijen zagen we van binnen (meestal slopen we naar binnen) en van buiten. Uiteindelijk belde makelaar Philip Delhasse ons vlak voor de Kerst op dat hij iets had waar wij waarschijnlijk interesse in hadden... een oude vrijstaande boerderij in een rustig dorp met een hectare land. We zochten naar "oud" omdat het betaalbaar was en wij het zelf konden opknappen.

Hij bracht ons naar Burtonville, het dorp waarop wij al in het begin van onze zoektocht verliefd waren geraakt. Voormalige boer Albert Dewaelque en zijn vrouw Gilberte Gaspar verkochten ons hun prachtige optrekje. Tenminste, wij vonden het prachtig. Ook broer Frank stapte enthousiast in het project en maakt met zijn fantastische mannen van de oude boerderij stukje bij beetje een paleisje.

Inmiddels komen wij er zo vaak mogelijk, in het weekeinde. Om energie op te doen voor het jachtige bestaan in de Hollandse Randstad. Familieleden en goede vrienden kunnen er net zo goed gebruik van maken, om dezelfde reden... even uitblazen. Voor de verhuur is onze boerderij nooit bedoeld geweest, al hebben er inmiddels wel al andere mensen in gezeten. Wij delen de boerderij tegenwoordig met mensen die dicht bij ons staan. We vinden het nu eenmaal leuk als ook anderen ervan genieten.

Deze website is bedoeld voor hen die erheen gaan. Er is een route beschreven. Ook zie je hoe het huis er uitziet van binnen en van buiten. En krijg je een beetje beeld van de omgeving, gewoon om alvast een beetje voorpret te hebben. De site is ook voor onszelf. Als het ons soms iets te veel wordt in het werk, dan surfen we even naar Burtonville. Alleen het zien van ons optrekje, met ons eigen stukje België, ons inbeeldend dat onze hond Marie er ultiem genietend op ligt te rollen, werkt bij ons al rustgevend.